Voor het eerst brengt de werkgroep Millennium Gemeente Langedijk met trots een online magazine uit. De oude Millenniumdoelen zijn na 15 jaar afgesloten en hierop wordt teruggekeken met foto's uit de oude doos, vergeten filmpjes en een nieuwe slideshow. En er wordt vooruit gekeken naar de nieuwe 'Global Goals'.

Op 25 september 2015 hebben 193 wereldleiders 17 nieuwe Global Goals vastgesteld. Samen met Langedijkers heeft de werkgroep er vier gekozen die goed bij Langedijk passen. Het plan van de gemeente om in 2035 CO2-neutraal te zijn droeg bij tot de keuzes.

De vier uitgekozen Global Goals zijn:
Nr.  2: Geen honger, inzet van duurzame landbouw
Nr.  6: Schoon drinkwater en sanitair voor iedereen
Nr.  7: Betaalbare en duurzame energie voor iedereen
Nr 12: Duurzame consumptie en productie
Meer informatie en afbeeldingen op Globalgoals.org/nl.

De Millennium Gemeente Langedijk is te volgen via hun Nieuwsbrief, Facebook, de website en het Langedijker Nieuwsblad.

Dit jaar zijn tot nog toe een viertal initiatieven gepland door de werkgroep. Er komt een Regionale Duurzame Doe Dag, samenwerking met regiogemeenten, een Eerlijk Winkelen route inclusief App en dan is er nog Dirk Duurzaam met een spraakmakende nieuwe website.

Wie mee wil helpen en daar ideeën over heeft, kan zich bij de werkgroep aanmelden.

 

Pin It
Bekeken: 2875x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/