De fietstunnel bij de Van Noortwijklaan is weer droog dankzij een permanente pompinstallatie die nu het water van de afvoerroosters naar een vlakbij gelegen sloot zuigt. Fietsers moeten nog steeds oppassen voor gladheid bij vorst en regen, maar hoeven in elk geval niet meer om te rijden.

De tunnel was sinds eind november vorig jaar afgesloten omdat er door een kapotte rioolbuis tientallen centimeters regenwater in bleef staan. Hierdoor was de tunnel niet meer begaanbaar. Af en toe werd de tunnel door de buitendienst van de gemeente drooggemaakt met een mobiele pomp, maar dat was een onpraktische oplossing.

Sinds april vorig jaar is de rioolbuis die zes meter onder grond ligt stuk. Repareren is lastig omdat daarvoor het treinspoor ondermijnd zou moeten worden. Bovendien moet het bedrijf Ballast Nedam de rioolbuis eigenlijk repareren, omdat zij in 2009 voor ProRail en tunnel en de rioolbuis hebben aangelegd.

ProRail moet daar nog toestemming voor geven, maar de gemeente Heerhugowaard verwacht dat dat deze week gebeurt. (foto: 4 december 2015)

 

 

Pin It
Bekeken: 3276x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/