Vrijdag 22 januari 2016 ontvingen mevrouw Gootjes en mevrouw Jonker-Keijzer respectievelijk een getuigschrift met bronzen medaille en een oorkonde voor hun moed tijdens een reddingsactie op 3 september 2015.

Beide dames waren op 3 september getuige van een eenzijdig auto-ongeluk langs de Veertweg in Zuid-Scharwoude. Een 35-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude reed in een personenauto met haar 6-jarige dochter op de Veertweg. Toen zij uitweek voor een tegenligger raakte ze naast de rijbaan in de berm. De auto botste tegen een boom en kwam uiteindelijk in de sloot terecht.

Mevrouw Gootjes sprong het water in en haalde het 6-jarige meisje uit het water. Mevrouw Jonker bleef bij het meisje op de wal en belde de hulpdiensten. De vrouw zat in het water vast in de auto, maar kon wel haar hoofd boven water houden. Mevrouw Gootjes bleef bij het slachtoffer in het water tot de reddingsdiensten kwamen. De brandweer heeft de auto opengeknipt en de vrouw bevrijd.

De burgemeester overhandigde de onderscheidingen met gepaste trots: “Hoe reageer je als je een ongeval ziet gebeuren? Er waren vele omstanders, maar u heeft niet achterovergeleund en bent niet weggelopen. Natuurlijk is altijd het belangrijkste dat je bedenkt wat je kunt doen. Uw eigen veiligheid is belangrijk. Ook als je voorzichtig bent, kun je verschil maken. Wat u heeft gedaan is een voorbeeld voor anderen. Daarom is deze waardering op zijn plaats!” (foto: gemeente Langedijk)

Pin It
Bekeken: 3188x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/