De gemeente Langedijk is van plan om langs de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude bomen te gaan kappen. Het is de bedoeling dat de walkant van de Voorburggracht wordt doorgetrokken voordat de grond wordt verkocht.

Omwonenden hebben een brief ontvangen over de geplande werkzaamheden. Hierin staat onder andere dat de bomen ‘kapvergunningsvrij’ zijn. Buurtbewoners zijn ontstemd over het voornemen van de gemeente en hebben dat in een brief aan het college laten weten. Ze hopen de bomenkap tegen te kunnen houden, maar die kans is klein, aangezien de kapwerkzaamheden woensdag beginnen.

Het kappen van de bomen ligt extra gevoelig vanwege het plan ‘Voorburggracht 224’. Dat plan omvat de bouw van een nieuwe Vomar-supermarkt, twaalf appartementen en detailhandel. Daarvoor moeten ook bomen gekapt worden, waaronder bomen die zes jaar geleden op Boomplantdag geplant zijn door basisschoolkinderen. In de brief die de buurt aan de gemeente stuurde staat dat bovendien de omgevingsvergunning voor dat plan nog niet ter inzage ligt, en het dus mogelijk is dat het plan niet doorgaat en de bomen voor niets worden gekapt.

 

Pin It
Bekeken: 3685x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/