De Langedijker ChristenUnie wil dat toegankelijkheid van de openbare ruimte voor mensen met een beperking de norm wordt. Daarom zal de partij bij de raadsvergadering op 16 februari een ‘motie vreemd aan de agenda’ indienen. Een motie vreemd aan de agenda is een motie die niet direct aansluit op een agendapunt.

Aanleiding is het feit dat de Tweede Kamer onlangs instemde met het officieel bekrachtigen van het VN-verdrag voor mensen met een beperking. Dit verdrag betekent dat alle Nederlandse gemeenten vanaf 1 januari 2017 verplicht zijn om alle gebouwen en openbare ruimtes vanaf de basis zo in te richten dat ze toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Ook het sociale domein moet voor mensen met een beperking toegankelijk worden. Het is de bedoeling dat deze mensen ook actief worden betrokken bij uitvoering hiervan.

Fractievoorzitter Wim van Nugteren licht toe dat de CU in de motie aan het college vraagt om een voorstel te doen voor een Lokale Inclusie Agenda, zodat Langedijk op tijd voorbereid is zodra de nieuwe wetgeving ingaat.

Pin It
Bekeken: 2418x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/