De noodopvang voor asielzoekers in de voormalige gevangenis Westlinge wordt zo snel mogelijk omgebouwd tot volwaardig asielzoekerscentrum. Dat meldt het NHD. Voor 150 asielzoekers die er momenteel verblijven wordt een andere locatie gezocht. De andere 450 kunnen in Heerhugowaard blijven.

Voor die 450 asielzoekers wordt binnenkort bij de post op Schiphol die deze week is geopend hun procedure voor een verblijf in Nederland in behandeling genomen. Zodra hun aanvraag in behandeling is krijgen ze na vijf tot acht dagen te horen of ze een verblijfsvergunning krijgen .Het is de verwachting dat er voor alle bewoners van Westlinge begin april duidelijkheid is om ze een verblijfsvergunning krijgen of terug moeten.

Het ombouwen van noodopvang tot azc zal nog wel even op zich laten wachten, want op het moment is het hele hoofdgebouw nog bezet door asielzoekers. Om aan de verbouwing te kunnen beginnen zou de helft van de mensen die er nu zitten tijdelijk ergens anders heen moeten, maar voorlopig kan dat niet omdat alle locaties vol zitten.

Half januari kregen de asielzoekers te horen dat er in de tweede week van februari een post op Schiphol open zou gaan, en dat ze voorlopig nog in Westlinge moesten blijven. Dit was voor een groep reden om op een rotonde op de Westtangent te gaan protesteren om aandacht te vragen voor hun situatie. Ze vinden het onder andere vervelend dat ze in Westlinge niet zelf kunnen koken.

Pin It
Bekeken: 4140x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/