Dinsdag werden de eerste metingen van onder andere de gemiddelde snelheid en het trillingniveau op de Bovenweg gepresenteerd in het gemeentehuis. Het college had toegezegd om na de oplevering van de Bovenweg metingen te verrichten. Die eerste metingen laten een positief beeld zien.

Tot half 2015 is er gewerkt aan de Bovenweg, en de eerste cijfers over snelheden, trillingen, geluid en verkeersaantallen zijn binnen. De gemiddelde snelheid is nu 32 kilometer per uur; voorheen was dat 40 kilometer per uur. Uit de metingen is gebleken dat het trillingsniveau niet anders is dan voor de herinrichting. De verkeersplateaus die ervoor moeten zorgen dat het verkeer niet te hard rijdt zijn dus goed. Op de Voorburggracht in Oudkarspel, die in 2014 heringericht werd, had een aantal omwonenden echter ernstige trillingsoverlast door de nieuw aangelegde plateaus. Die werden daarom begin december 2015 weer verwijderd.

Het aantal van 5.200 voertuigen per dag over de Bovenweg is gedaald tot 4.900. Bovendien rijden er 23 procent minder zware voertuigen over de Bovenweg. (foto: Bing Maps)

Pin It
Bekeken: 3542x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/