De gemeente Heerhugowaard heeft vastgesteld dat er te weinig sociale woningen in Heerhugowaard zijn. Momenteel zijn er rond de 1900 mensen die een sociale woning nodig hebben, terwijl er elk jaar maar 320 woningen vrijkomen. Dat laatste cijfer gaat bovendien nog dalen, zo verwacht de gemeente, onder andere doordat ouderen langer thuis (moeten) blijven wonen.

Daar komt nog eens bij dat het Rijk heeft verordonneerd dat er meer woningen aan vluchtelingen met een verblijfsstatus moeten worden toegekend. In het geval van Heerhugowaard gaat dat om 55 woningen. Al met al moeten er in Heerhugowaard per jaar tweehonderd woningen bijgebouwd worden.

Het college heeft aan de gemeenteraad voorgesteld om af te wijken van de gebruikelijke manier waarop dit normaal geregeld zou worden. Een visie schrijven met voorspellingen en daarop een beleid baseren gaat volgens het college teveel tijd kosten. Ze stellen daarom voor om een ‘Taskforce’ in het leven te roepen die zich gaat bezighouden met het oplossen van het tekort aan sociale woningen.

Pin It
Bekeken: 2658x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/