De zaalvoetbalvrouwen van Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau hebben hun goede positie in de Eredivisie vast weten te houden dankzij een 4-6 overwinning op Hovocubo. In sporthal De Opgang te Zwaag kwam de Hoornse ploeg tot drie maal toe op gelijke hoogte, maar in de slotfase pakte de Waardse ploeg van trainer/coach Wouter Moraal alsnog de zege.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte voor de veel te vroeg overleden sportfotograaf Leo Soeters (55 jaar). Hij was een graag geziene gast bij vele zaalwedstrijden in de Eredivisie.

Al binnen de minuut opende Jaimy Visser voor Reiger Boys de score, even later scoorde Inge Woldhuis de 0-2. Daarna werd het spel echter slordiger en Hovocubo kwam terug tot 2-2. Larissa Smit bracht de gasten weer op voorsprong, maar Hovocubo maakte opnieuw gelijk. Woldhuis zorgde er met een fraaie goal voor dat Heerhugowaard toch met voorsprong de rust bereikte.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Beide ploegen grossierden in slordige passes. Nadat een Hovocubo-speelster haar tweede gele kaart ontving leek de zege voor Heerhugowaard voor het grijpen, maar Hovocubo kwam toch weer langszij (3-3).

In de slotfase wist Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau echter alsnog drie punten voor de competitie binnen te slepen, dankzij doelpunten van Jaimy Visser en Dominique Verweij.

Op vrijdag 26 februari wacht de volgende belangrijke test voor Reiger Boys, als de meiden op bezoek gaan bij het vrouwenteam van Drachtster Boys.

(foto's: Paul van der Molen - D&P Sportfotografie)