De Stichting Voorschool Langedijk (SVL) gaat ermee stoppen. De directie heeft de ouders en verzorgers van de kinderen in een brief laten weten dat ze vinden dat SVL geen bestaansrecht meer heeft. Het NHD schrijft dat het faillissement voor SLV half maart zal worden aangevraagd.

In reactie op de berichtgeving dat SLV ‘geen bestaansrecht meer heeft’, zoals de stichting het zelf verwoordde, is donderdag de Facebookpagina ‘Stichting Voorschool Langedijk - MOET behouden blijven’ in het leven geroepen. Die pagina had krap een dag later op het moment van schrijven 200 likes. De oprichters benadrukken dat de pagina “niet afkomstig is vanuit de SVL, maar opgericht door betrokken ouders/inwoners van Langedijk”. 

Inmiddels is er ook een petitie opgestart, getiteld 'Red de peuterspeelzalen in Langedijk', waarmee de gemeente Langedijk wordt verzocht "de peuterspeelzalen open te laten. Zo behouden de ouders hun keuzerecht voor de meest passende opvang van hun kind". 

Aan het mogelijke einde van de Voorschool ging nogal wat vooraf. Sinds begin 2015 werken de gemeente Langedijk, Stichting Kinderopvang Langedijk (SKL) en SVL al samen aan een Integraal Kindcentrum (IKC) in Oudkarspel. Er was besloten dat SVL de peuteropvang, voor 2- en 3-jarigen, zou verzorgen en dat SKL opvangdiensten en de peuteracademie voor 0- tot 12-jarigen zou regelen. Toen SVL ook opvang voor 4- tot 6-jarigen wilde gaan aanbieden, wat de diensten van SKL overlapt, liep de samenwerking spaak.

Op 4 februari dreigde SKL zoch terug te trekken. De gemeente stelde daarop een fusie voor waarbij er één aanbod voor kinderen van 0 tot 12 jaar zou komen. Er zou dan een van beide partijen worden gekozen voor het IKC Oudkarspel en in de toekomst voor het IKC Sint Pancras. SVL en SKL werden beide gevraagd een businessplan op te stellen om te komen tot één aanbod, maar SLV stelde dat zij geen opvang kunnen bieden voor oudere kinderen omdat zij zich hebben gespecialiseerd in peuters.

SLV schreef daarom op 16 februari in een brief aan ouders dat zij ‘geen bestaansrecht meer heeft’. Extra zuur omdat de stichting nog geen half jaar geleden nog haar 45-jarig bestaan vierde. Het college van Langedijk benadrukt dat alles in het werk wordt gesteld om te zorgen dat er opvang voor kinderen blijft. Tijdens de forumvergadering op 8 maart zal de kwestie van SVL worden besproken.

Pin It
Bekeken: 4069x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/