In november 2015 was de vereniging nog gevestigd in de Binding, maar zondag 28 februari begon voor creativiteitsvereniging Atelier 6 een nieuw hoofdstuk in haar geschiedenis: het nieuwe onderkomen op de Daltonstraat 11a in Heerhugowaard werd feestelijk geopend. Interim-voorzitter Olga de Ruiter vertelde dat Atelier 6 “met pijn in het hart Langedijk heeft verlaten”, maar dat het bestuur de toekomst van de vereniging op de nieuwe loatie met vertrouwen tegemoet ziet. De vereniging is nu praktisch gevestigd op de grens tussen Langedijk en Heerhugowaard, dus van heel ver hoeven de Langedijker leden niet te komen.

Het openingswoord en de openingshandeling werd verricht door Eugènie Herlaar, de eerste vrouwelijke nieuwslezer van Nederland en ereburger van Heerhugowaard. Zij was door het Atelier 6-bestuur gevraagd om de openingshandeling te verrichten omdat zij erom bekend staat dat ze de kunst een warm hart toedraagt en er zelf ook een enthousiast beoefenaarster van is.

Herlaar is naar eigen zeggen geïnteresseerd in kunst omdat “de kracht van kunst is dat er zoveel uitingen zijn dat ieder van ons er wel iets in kan vinden wat ons aanspreekt”. Ze verwees in haar openingswoord naar een gedicht van Annie M.G. Schmidt, ‘De polder en het riet’. Ze noemt dit gedicht naar eigen zeggen altijd als ze iets moet openen op kunstgebied, en zei er lachend en half-verontschuldigend bij dat er dus best iemand aanwezig kon zijn die het al eerder had gehoord.

Het gedicht beschrijft een polder die naar de wolken kijkt terwijl het water tegen het riet aan klotst, dat er op zijn beurt van droomt geschilderd te worden door de Chinese kunstenaar Kwin Yang. Herlaar haalde dit gedicht aan omdat er volgens haar vier symbolen in voorkomen die betrekking hebben op kunst in het algemeen. Allereerst is er de polder, die de geboeide toeschouwer voorstelt die zich interesseert voor kunst. Dan is er het water, de toevallige passant zonder belangstelling voor kunst - “want die mensen heb je ook”. Als derde is er het riet, wat alles voorstelt wat al vereeuwigd is als kunst en nog vereeuwigd gaat worden, en als laatste de kunstenaar zelf.

Het openingswoord werd afgesloten met de opmerking dat Atelier 6 al erg lang bestaat en voor de leden dus niets nieuws is, maar zich wel vernieuwt en meegaat met de tijd. De fotoserie van de feestelijke opening is te vinden op onze Facebookpagina.

Pin It
Bekeken: 3851x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/