Het blijft een moeilijk geval voor het college van Heerhugowaard, die geelgroene starterswoningen aan de Bergmolen. Burgemeester en wethouders komen er niet uit of ze het systeem rond deze woningen moeten afschaffen of niet.

Het systeem was dat als een starter zo’n woning kocht tot vorig jaar een stichting een deel van de prijs bijdroeg. Als de eigenaren hun appartement weer wilden verkopen deelden ze met de stichting in de winst.  Nu was het probleem dat aspirant-kopers van de appartementen geen hypotheek kregen en de huidige eigenaren het appartement niet verkocht kregen. Hierdoor kwam er voor de stichting geen geld meer binnen.

Vorig jaar speelde dit probleem al. Toen vonden de banken de erfpacht die op de huizen rust en in handen was van de stichting te riskant worden. De gemeente Heerhugowaard heeft toen daarom de activiteiten van de stichting inclusief de erfpacht overgenomen. Zo is het een tijdje beter gegaan met de doorstroming, maar nu zijn de banken nog strengere regels gaan hanteren en zit men weer met hetzelfde probleem.

Het college komt er niet uit of ze het systeem moeten blijven handhaven en de gemeente in de toekomst wellicht gedwongen zal worden een woning te kopen, of dat ze het systeem moeten afschaffen en de woningen op de vrije markt moeten verkopen. Het college heeft in elk geval besloten geen voorkeur uit te spreken en de gemeenteraad te laten kiezen. Komende dinsdag wordt de kwestie besproken in de Raadscommissie Stadsontwikkeling, en dan is het de bedoeling dat de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering op 22 maart een keuze maakt. (foto: Liza de Bruijn)

Pin It
Bekeken: 4821x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/