De tevredenheid van de ouders van de 280 peuters die voor de opvang van hun kind de Stichting Voorschool Langedijk hebben ingeschakeld is hoog, zelfs opvallend hoog. Het zit diezelfde ouders dan ook niet lekker dat de Stichting Voorschool Langedijk (SVL) door wethouder financiën Jasper Nieuwenhuizen richting faillissement gedreven wordt. Op 15 maart wordt dat faillissement aangevraagd omdat het college heeft laten niet verder te willen praten met SVL over de realisatie van een Integraal Kind Centrum in Oudkarspel.

Aan de oproep om met kind naar het gemeentehuis te komen werd dinsdagavond massaal gehoor gegeven. Een flinke morele steun in de rug voor het bestuur en de medewerkers van SVL. Er is vooral veel onbegrip over de wijze waarop Nieuwenhuizen de beslissing motiveert: "ik betaal dus ik bepaal" kreeg voorzitter Aad Eversdijk te horen. Jammer genoeg was Nieuwenhuize de grote afwezige tijdens het ludiek protest, hij bleek op vakantie te zijn.

In het gemeentehuis liggen talloze versierde hartjes met daarop de namen van de peuters en de tekst 'Ik ben dol op de speelzaal!', bij de ingang hangt een spandoek en ook in de centrale hal wordt een doek omhoog gehouden. Dan spreekt wethouder Bert Fintelman de menigte toe vanaf het balkon. Wat hij zegt is nauwelijks te verstaan door gebrek aan versterking, maar dat maakt ook niet huit. Het is vooral bestuurlijk verantwoorde taal zonder enige vorm van belofte of serieuze toezegging.

Tijdens daarop volgende forumvergadering wordt Fintelman politiek het vuur na aan de schenen gelegd, met aanmoediging vanaf de publieke tribune. Maar ook dan volgen geen garanties, geen toezegging behalve dat hij "zich sterk maakt voor continuïteit van goede kinderopvang in Langedijk". Volgens hem liggen er diverse scenario's klaar maar moet eerst duidelijk zijn of SVL wel echt faillissement aanvraagt. Het lijkt de zoveelste duw richting de afgrond die SVL krijgt.

Pin It
Bekeken: 4080x
https://jdih.menlhk.go.id/slot-gacor-online/ https://sikurikulum.polinema.ac.id/slot-demo-pragmatic/ https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/