Dinsdagavond werd tijdens de vergadering van de raadscommissie Stadsontwikkeling de kwestie besproken van het geelgroene appartementencomplex aan de Bergmolen. Het lukt de eigenaren van de appartementen namelijk niet om hun woning te verkopen omdat aspirant-kopers er geen hypotheek voor kunnen krijgen. Dit komt doordat de appartementen onder een regeling vallen om ze goedkoop te houden voor starters op de woningmarkt en banken strengere regels zijn gaan hanteren.

Volgens het college moet er een keuze worden gemaakt of dit systeem moet worden blijven gehandhaafd en de gemeente in de toekomst wellicht gedwongen zal worden af en toe een woning te kopen, of dat het systeem moet worden afgeschaft en de woningen op de vrije markt moeten worden verkocht. Het door de gemeente kopen van een woning bij het handhaven van het systeem is volgens het college de enige manier waarbij de banken de regeling rond de appartementen zullen accepteren. Het college zelf besloot om geen voorkeur uit te spreken en de keuze over te laten aan de gemeenteraad.

Uiteindelijk koos in de vergadering van de raadscommissie Stadsontwikkeling de VVD voor ´afschaffen´. Alle andere partijen kozen voor ´blijven handhaven´. In de raadsvergadering van 22 maart moet de gemeenteraad een definitieve keuze maken. (foto: Liza de Bruijn)

Pin It
Bekeken: 3879x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/