In Heerhugowaard hebben 45 kinderen van basisschool Columbus in Huygenhoek samen met burgemeester Han ter Heegde een aantal iepen rondom de school geplant. Dit was in het kader van de Nationale Boomfeestdag, een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag om kinderen bij de natuur te betrekken.

De burgemeester bezocht eerst drie klassen. Hier vertelde hij de kinderen waarom bomen belangrijk zijn en hoe de gemeente Heerhugowaard zorgt dat het aantal bomen in de gemeente steeds gelijk blijft. Voor elke boom die sterft of gekapt moet worden wordt er namelijk een nieuwe in de plaats geplant.

Vervolgens gingen de kinderen naar het veld achter de school, waar de bomen geplant moesten worden. Hierbij nam ook de burgemeester de schop ter hand. Als laatste moest er bij elke boom een aantal regenwormen worden gelegd, die ervoor zorgen dat de bomen goed kunnen gaan groeien.

Herman Best, boombeheerder van de gemeente Heerhugowaard, vertelt dat er bewust is gekozen om bomen te planten die nog zeer klein zijn. In het verleden is namelijk gebleken dat bomen die op het veld achter basisschool Columbus flink te lijden hebben door onder andere de wind, die op het open veld vrij spel heeft. Kleine bomen zullen daar minder last van hebben, waardoor de kans groter is dat ze tot grote bomen uitgroeien. Het zal ongeveer tien jaar duren voordat de bomen een beetje volgroeid zijn.

Het veld achter basisschool Columbus was niet de  enige plaats in Heerhugowaard waar woensdag bomen werden geplant. Ook aan de Amatist en de Hemelboog Binnen wordt een boom neergezet door wethouder Carolien van Diemen. Deze twee locaties zijn door bewoners zelf aangewezen via de landelijke actie Nudge. Via deze actie konden bewoners een plaats in de gemeente aangeven waar ze graag een boom geplant zouden willen zien. De gemeente Heerhugowaard heeft hier acht locaties uitgekozen, waar in totaal zestien bomen worden geplant. (foto's: Heerhugowaard Centraal / Liza de Bruijn)

Pin It
Bekeken: 3547x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/