Op de website van wijkcentrum De Mediaan in de Stad van de Zon staat te lezen dat “De Mediaan de afgelopen jaren [is] uitgegroeid tot het bruisende middelpunt van de wijk met een breed scala aan voorzieningen”. Hoe zelfverzekerd deze beschrijving ook klinkt, het is niet het beeld wat de gemeente Heerhugowaard bij het wijkcentrum heeft. Ook de agenda op de website doet anders vermoeden: de laatste ingeplande activiteit was op 27 januari 2016.

De gemeente wil de huur van het wijkcentrum dus opzeggen. Het contract loopt bij Woonwaard toch al af op 1 september 2017.

Het is de gemeente duidelijk geworden dat de mensen die in de Stad van de Zon wonen geen mensen zijn die behoefte hebben aan een wijkcentrum om sociale contacten op te doen. Het restaurant in het wijkcentrum loopt ook al niet goed. Er moet zelfs geld worden bijgelegd om het draaiend te houden, dus ook GGZ, die het restaurant beheert, gaat de huur opzeggen.

De gemeente wil alsnog de bewoners van de Stad van de Zon faciliteren en zou ze graag ‘sociale ondernemers’zich zien vestigen in De Mediaan.

Pin It
Bekeken: 4760x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/