Maandag 21 maart start op basisschool Grote en Kleine Beer in Heerhugowaard een feestweek. Tevens gaat dan op feestelijke wijze de Bibliotheek op School van start. De Bibliotheek op School is een landelijke educatieve aanpak van de bibliotheek, het basisonderwijs en de gemeente om het leesplezier van kinderen te vergroten.

Vanaf 1 augustus 2015 zijn de leerlingen van de Taxuslaan en de Plutolaan van Openbare Daltonschool de Kleine en Grote Beer verenigd in één gebouw. Samen met Christelijke peuterspeelzaal ’t Parapluutje, de peuterspeelzaal van Stichting Kinderopvang Heerhugowaard en sinds kort de naschoolse activiteiten van Villa Kakelbont is de basisschool De Grote en Kleine Beer hard op weg met het realiseren van een kindcentrum.

Op 21 maart om 9.00 uur zal het opgeknapte gebouw worden geopend en hiermee ook het nieuw ingerichte leesplein in de basisschool, met een deelcollectie van de Bibliotheek op School-boeken van Bibliotheek Kennemerwaard. Het wordt een speciale talentendag met workshops voor alle kinderen, een inloop voor de buurtbewoners, dansvoorstellingen van alle kinderen en tot slot een playbackshow. 

De feestelijke opening start om 09.00 uur. De gemeente Heerhugowaard onderschrijft het belang van een goede taal- en leesvaardigheid. Daarom zal tijdens de feestelijke opening burgemeester Han ter Heegde aanwezig zijn om samen met kinderen de openingshandeling te verrichten.

De Bibliotheek op school is een intensieve meerjarige samenwerking tussen basisscholen en de bibliotheek. Doordat de bibliotheek en de scholen hun krachten bundelen en elkaars expertise en bewezen programma’s benutten werken ze samen aan aantoonbare verbetering van onderwijsresultaten op het gebied van lees- en taalvaardigheid en informatie- en mediavaardigheden. Door deze vaardigheden op bij kinderen te versterken gaan bibliotheek en scholen de strijd aan tegen laaggeletterdheid en dragen zo bij aan de mediawijsheid van burgers. Kinderen die plezier hebben in lezen, lezen meer en behalen daardoor betere schoolresultaten. Vrij lezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling, grammatica, begrijpend lezen en schrijven.

Basisschool Grote en Kleine Beer in Heerhugowaard is de 26e school in het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard die gaat werken met de aanpak van De Bibliotheek op School. Bibliotheek Kennemerwaard kan zich goed voorstellen dat ook andere scholen geïnteresseerd zijn in De Bibliotheek op School. Voor meer informatie kunnen scholen contact opnemen met Jeanet Doodeman, accountmanager jeugd en jongeren. U kunt haar telefonisch bereiken op 06 – 102 755 62 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 3005x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/