Na zich op de achtergrond gehouden te hebben over de kwestie rond Stichting Voorschool Langedijk (SVL), uit gemeente Langedijk in een persbericht de feiten en gevoelens vanuit het oogpunt van gemeente, Stichting De Blauwe Loper, Stichting Atrium en Stichting Kinderopvang Langedijk (SKL). Het volledige persbericht staat op gemeentelangedijk.nl.

Gechoqueerd en met onbegrip hebben de schoolbesturen en de SKL de communicatie van SVL in de media gevolgd. De partijen begrijpen ook niet dat na een jarenlange samenwerking het SVL-bestuur de gemeente verwijt hen 'in de kou te hebben gezet’.  

Ook is er geen begrip dat herhaalde vragen over wanneer de SVL zou stoppen niet werden beantwoord, zodat de overgang voor ouders en kinderen kon worden voorbereid.

Na samenwerking vanaf 2009 zou het Integraal Kindcentrum Oudkarspel kort na de zomervakantie starten. Zonder voorinformatie kondigde de SVL via de media aan ook BSO te starten, deels in overlap met de SKL, zo stelt de gemeente. Hiervoor zijn te weinig kinderen dus stelde de gemeente selectiecriteria op. De SVL nam aan dat het om één partij zou gaan, terwijl inzet van derden mogelijk was, en wilde zelfstandig verder. Overleg en handreikingen brachten niets op.

De SVL is altijd gewaardeerd en de SKL hielp als de stichting geld tekort kwam om aan een activiteit mee te doen. Gemeente, schoolbesturen en SKL kunnen zich dan ook absoluut niet vinden in de uiting van SVL dat de begeleiding van SKL 'niet goed' is. Daarbij zijn de kinderen en ouders positief over de stichting.

Nu de SVL ter ziele is, zijn betrokken partijen, inclusief de SVL, bezig om doelgroepkinderen onderdak te verlenen bij de SKL. Dit zijn kinderen met een sociaal-medische indicatie of een VVE-indicatie. De SKL heeft zich opgeworpen om zich bij voorrang over hen te ontfermen.

Pin It
Bekeken: 3240x
https://ee.itk.ac.id/data/