Het was een heel moeilijke keuze voor de gemeenteraad van Heerhugowaard, maar men is eruit: het systeem om de appartementen in het geelgroene complex aan de Bergmolen beschikbaar te houden voor starters op de woningmarkt blijft behouden. Het probleem met dat systeem is dat aspirant-kopers geen hypotheek krijgen, en daardoor krijgen de huidige bewoners hun woning niet verkocht. Dit komt doordat de banken het te riskant vinden dat er erfpacht op de huizen rust.

De gemeenteraad heeft er nu voor gekozen om het systeem te handhaven en indien nodig een woning van de bewoners te kopen. Op deze manier hebben de banken zekerheid en zullen ze weer hypotheken willen verstrekken. De andere optie voor de raad was om de woningen op de vrije markt te verkopen, maar dat vond men een nog slechtere optie. Vanwege de erfpacht moet de prijs van de grond in dat geval bij de prijs van de woning worden geteld, en dat maakt de woningen te duur en dus onverkoopbaar. De raad gaat wel onderzoeken of het mogelijk is het hele complex te verkopen aan Woonwaard. Als dat lukt kunnen de woningen ook behouden blijven voor lagere inkomens, maar dan in de sociale huursector.

Pin It
Bekeken: 3602x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/