De bewoners rond het toekomstige appartementencomplex Swannerhof hebben van de bezwaarcommissie gelijk gekregen: er zijn inderdaad te weinig parkeerplaatsen rond het complex. Veel zal deze uitspraak waarschijnlijk niet uithalen, want het college van Heerhugowaard vindt dat de bezwaarcommissie de regels in de Bouwverordening niet juist heeft geïntepreteerd.

De bewoners zijn al sinds 2006 tegen het plan omdat ze het te massaal vinden en omdat er te weinig en te kleine parkeerplaatsen bij horen. Eerder stapten enkele omwonenden al naar de rechter omdat ze vonden dat de gemeente Heerhugowaard een verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven voor het plan die is gebaseerd op verkeerde informatie: het plan was namelijk tussentijds gewijzigd. Dit bezwaar werd begin maart door de rechter afgewezen omdat de omwonenden niet konden onderbouwen wat nu precies hun probleem was met de veranderingen in het plan.

Hierna moest de procedure bij de beroep- en bezwaarcommissie van Heerhugowaard nog worden afgewikkeld. Die heeft de bewoners gelijk gegeven op de punten dat er ten eerste te weinig parkeervakken bij het complex zijn gepland. Ook is een deel daarvan bovendien slechts 4,5 meter lang in plaats van de in de Bouwverordening voorgeschreven 5 meter. Het college werpt tegen dat de Bouwverordening geen exacte afmetingen voorschrijft, maar de afmetingen van ‘gangbare personenauto’s’.

Helaas voor de bewoners heeft de rechter ook eerder al geoordeeld dat er wel voldoende parkeervakken waren. Het college gaat waarschijnlijk dus niets met de uitspraak van de bezwaarcommissie doen. De bewoners overleggen nog of ze in beroep gaan.

 

Pin It
Bekeken: 3783x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/