De overeenkomst van de gemeente Heerhugowaard met Staatsbosbeheer over park de Waarderhout wordt met vijf jaar verlengd. In 2010 hebben de gemeente en Staatsbosbeheer namelijk een akkoord gesloten over natuurcompensatie en herinrichting van het park. Deze overeenkomst is op 31 maart verlopen, maar nog niet alle afspraken zijn inmiddels uitgevoerd. Om deze reden is de overeenkomst verlengd.

Die natuurcompensatie was nodig omdat het park een strook grond moest inleveren voor de verlegging van de Oosttangent. De gemeente heeft aan de randen van het bos al een en ander aan natuur gecompenseerd, maar in de Smuigelpolder is nog niets gebeurd; voor dat punt wacht de gemeente nog op toestemming van de provincie.

Ook is in de overeenkomst bepaald dat in de zuidelijke helft van het park een aanlijngebod voor honden geldt. Niet iedereen was daar overigens blij mee: half september 2015 bleek dat de Waarderhout door dat gebod werd bezocht door minder mensen in plaats van meer, hoewel de gemeente had gehoopt met het aanlijngebod ook niet-hondenbezitters naar het park te trekken.

Volgens de gemeente wordt het gebod in elk geval goed nageleefd: in de afgelopen vijf jaar zijn slechts vier bekeuringen uitgedeeld aan hondenbezitters die hun viervoeter niet aan de lijn hadden lopen.

Pin It
Bekeken: 3020x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/