Er zijn in 2015 minder waarschuwingen, maar meer bekeuringen uitgedeeld op Langedijkse wateren. Het was helaas nodig, blijkt uit de evaluatie vaartoezicht van afgelopen jaar. Het Recreatieschap Noord-Holland en de politie hebben 31 keer een proces-verbaal uitgeschreven, vooral voor varen zonder vaarbewij, te snel varen en varen zonder vergunning in het Oosterdelgebied.

In 2015 werden 6 waarschuwingen gegeven, tegenover 13 in 2014. Het aantal bekeuringen liep op van 22 naar 31. Het kwam niet tot wanordelijkheden op de wateren in Langedijk. Het vaartoezicht draagt dan ook bij aan de veiligheid op het water, concludeert de gemeente.

Van april tot en met september is gecontroleerd, vooral bij goed weer en op drukke plaatsen zoals de Noorderplas, het Oosterdelgebied en het Kanaal Alkmaar (Omval) - Kolhorn. Het effect was snel zichtbaar; bij het zien van een controle werd het vaargedrag aangepast. Ook reageren veel omwonenden en schippers positief.

De gemeente wil voor dit seizoen vooral jongeren tussen de 12 en 16 jaar attenderen op de vaarregels. Er worden flyers uitgedeeld op het water en informatie verspreid via het internet. "Te hard is te hard en te jong is te jong. Veiligheid gaat altijd voor alles. Ook op het water", stelt de gemeente resoluut.

Pin It
Bekeken: 2722x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/