Het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard is het eerste asielzoekerscentrum in Nederland waar de Cruyff Foundation een Cruyff Court heeft laten aanleggen. In samenwerking met KSP Kunstgras BV is het mobiele Cruyff Court neergelegd. Zo krijgen kinderen in het azc van Heerhugowaard de kans om weer even kind te zijn. Dinsdag 26 april was de feestelijke ingebruikname van het Cruyff Court met een toernooi tussen bewoners van het azc, COA-medewerkers en teams van WMC, de sportburen van het azc.

Veilig kunnen sporten en spelen is een van de doelstellingen van de Cruyff Foundation. Juist voor vluchtelingen uit oorlogsgebieden is het belangrijk dat zij dat weer kunnen doen. Komende zomer, in de vakantietijd, gaat de Cruyff Foundation dan ook met mobiele Cruyff Courts langs azc's in Nederland.

Locatiemanager van het azc, Jeanine Stricker, hoopt dat het Cruyff Court zal leiden tot allerlei sportieve ontmoetingen op het azc met vooral ook andere sportverenigingen in Heerhugowaard. Er is in het azc Heerhugowaard onlangs een medewerker sport aangesteld die dat gaat coördineren.

Voor het Cruyff Court op het azc geldt wel dat mensen van buiten er niet zomaar gebruik van kunnen maken, maar dat kan dus wel worden georganiseerd. Een wedstrijd Heemradenwijk-Syrië kan binnenkort dus zo maar werkelijkheid zijn. (foto: gemeente Heerhugowaard)

Pin It
Bekeken: 4033x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/