Woensdag 3 mei voeren medewerkers van HVC een langzaam-aan-actie bij de afval brengstations in Noord- en Zuid-Holland, waaronder het station in Obdam.

De FNV wil een loonsverhoging van 3% per jaar en afspraken over duurzame inzetbaarheid, reparatie van de WW en compensatie voor de pensioenverslechtering. Jethro Warbroek, bestuurder FNV Publiek Belang: "En we willen dat de nieuwe cao ruimte biedt voor werkgevers die betere afspraken willen maken voor hun eigen medewerkers. Het is raar dat een werkgever niet positief mag afwijken van de cao." De cao geldt voor zo'n 7.000 werknemers.

Dirk Hietberg, beheerder van afvalstation Velsen en ook FNV-kaderlid: "Het aanbod van de werkgevers is te zuinig. Al jaren loopt onze loonontwikkeling achter ten opzichte van andere sectoren en de inflatie. Het gaat weer beter met de economie, en waarom zouden alleen de aandeelhouders hiervan mogen profiteren? We laten ons niet als oud vuil behandelen."

Daarnaast maakt men zich zorgen over alle flexibele contracten. Bij sommige bedrijven is de helft niet in vaste dienst, terwijl er structureel genoeg werk is. Hietberg: "Flexibel is het toverwoord van de werkgevers, maar voor ons is het gewoon een ander woord voor onzekerheid."

Sinds maandag 18 april voeren werknemers van afval- en milieubedrijven, afvalverbranders, milieustraten en recyclingbedrijven al acties. Deze variëren van stiptheidsacties bij inzamelingen van huisvuil tot werkonderbrekingen. De estafette van acties is de derde week ingegaan.

Op woensdag 11 mei gaan FNV Publiek Belang en werkgeversorganisatie WENb opnieuw aan tafel voor een nieuwe cao. Jethro Warbroek: "Onder druk van de acties komt er weer een gesprek. Maar totdat de werkgevers met een fatsoenlijk bod komen dat recht doet aan de inzet van deze vakmensen, gaan de acties gewoon door."

Pin It
Bekeken: 4072x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/