Rond honderd hongerstakende bewoners van het AZC Heerhugowaard hebben vrijdag hun protestbrief aan het COA kracht bij gezet met een demonstratie op het Raadshuisplein. Ze willen aandacht voor de slechte omstandigheden waarin zij, inmiddels negen maanden verder, nog altijd moeten leven. Vrijwilligers in de opvang namen ook deel.

"We houden van de Nederlanders maar het COA is erg slecht”, luidde de boodschap van de stakers, meldt het NHD. Ze vragen Nederlanders om bescherming tegen de onderdrukking door het COA. Ze hebben de slechte omstandigheden al meermalen aangekaart, maar dit had geen effect

De protestvoerders werden gesteund door vrijwilligers van de opvang. Ze vinden de organisatie chaotisch en beamen dat de situatie slecht is. Alleen eten is al veel gedoe. De maaltijden worden voor 13 tot 18 minuten opgewarmd in de magnetron. Met één apparaat per tien bewoners kunnen ze niet met elkaar eten.

Raadsleden van de SP waren aanwezig en meenden dat er nog krap €200.000 rijkssubsidie voor de opvang van asielzoekers te besteden is. Dit terwijl burgemeester Ter Heegde eerder nog meende dat de verantwoording niet bij de gemeente lag. De fractie komt volgende week met een motie met het verzoek om steun en besteding van het subsidiegeld.

Pin It
Bekeken: 3754x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/