Sinds 6 mei zijn de bekende schapen terug in Heerhugowaard voor hun eerste maaironde. Ze hebben bovendien een nieuwe herder: Wouter Nieuwenhuijse van Landschapsbeheer Nieuwenhuijse is na een aanbesteding de nieuwe schaapsherder geworden die met zijn kudde van 250 schapen drie maairondes in Heerhugowaard zal uitvoeren. De schapen zijn tot 31 mei op diverse loctaies in Heerhugowaard aan het werk. De volgende rondes zijn in juli en augustus en in oktober en november.

Het grazen door schapen draagt bij aan goed ecologisch beheer. Grazen is goed voor de bermen, en schapen verspreiden zaden, insecten en ander genetisch materiaal over grote afstanden in hun vacht, uitwerpselen en tussen de hoeven. Als zij van gebied naar gebied lopen is dit dus een goede manier om de natuurwaarde te vergroten. Naast de ecologische en praktische voordelen is de kudde ook leerzaam voor kinderen. Zo nemen basisschoolklassen geregeld een kijkje bij de schapen om bijvoorbeeld te leren over natuur en voeding. (foto: gemeente Heerhugowaard)

Pin It
Bekeken: 3918x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/