Het bestemmingsplan Veilingterrein Oost stond vier forumvergaderingen op de agenda, want er was genoeg over te zeggen in de Langedijker politiek. Maar nu lijkt dan toch dat het plan op 31 mei tijdens de raadsvergadering op een meerderheid kan rekenen, aldus het NHD.

Dat er zoveel over het Veilingterrein Oost te doen was, komt doordat ontwikkelaar BPD (voorheen Bouwfonds) en Klaas Bruin Staal-Machinebedrijf ondanks bemiddeling van de gemeente niet tot een akkoord kwamen over verhuizing van het bedrijf naar een andere locatie. Er moest een compromis komen waarbij het terrein maar deels een woonbestemming krijgt.

Die tweedeling leverde onder forumleden veel weerstand op, want dat was niet de bedoeling. Vooral Klaas Zwart van GroenLinks was geërgerd, meldt het NHD: "Dat dit gebeurt is niet meer van deze tijd." Arthur Glas van de PvdA riep zijn collega’s op geen goedkeuring te geven.

Maar ondanks dat er straks vrachtwagens langs de wijk zouden rijden, lijkt een meerderheid van de raad op 31 mei toch akkoord te gaan. Meerdere leden stelden dat het bestemmingsplan er verder gewoon goed uit ziet en dat het voldoet. Klaas Zwart vreest echter wel dat de gemeente straks door de Raad van State teruggeroepen zal worden.

Pin It
Bekeken: 3171x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/