Woensdag 25 mei organiseren de gemeente en de politie de informatiemarkt 'Sint Pancras geeft inbrekers geen kans' van 16.00 tot 20.00 uur in dorpshuis De Geist.

Bezoekers aan de informatiemarkt krijgen gratis tips over manieren waarop ze woninginbraak zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Burgemeester Hans Cornelisse, dorpswethouder Bert Fintelman en de wijkagenten zijn aanwezig om geïnteresseerden te woord te staan. Er is onder andere informatie aanwezig over de vraag wat te doen als een onbekende aanbelt, Whatsapp-groep Buurtpreventie, Burgernet, en het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bezoekers aan de markt kunnen op een op een ludieke manier te maken krijgen met een verdacht persoon. Hiermee wordt toegelicht hoe je verdacht gedrag kunt herkennen en wanneer je 112 moet bellen.

De reden dat de informatiemarkt juist in Sint Pancras wordt gehouden is dat uit cijfers van de politie blijkt dat er in Sint Pancras veel wordt ingebroken in woningen, meer dan in de rest van Langedijk. Inbraken blijken bovendien vaker voor te komen in de maand juli en vaker op vrijdagochtend, zaterdagmiddag en zondagavond.

Leefbaarheid is voor de hele gemeente voor het komende jaar op het gebied van veiligheid een speerpunt. “Woninginbraken blijven daarbij onze aandacht hebben”, vertelt burgemeester Hans Cornelisse. “We zetten preventief in om zoveel mogelijk woninginbraken te voorkomen. Samen met gemeente, politie en inwoners zorgen we ervoor dat het veiliger is in Langedijk.” Meer informatie is te vinden op de pagina ‘Veilig Wonen’ op de gemeentelijke website

Pin It
Bekeken: 3644x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/