De gemeente Langedijk is voor het nieuwe bestemmingsplan voor het Buitengebied in gesprek gegaan met ondernemers en maatschappelijke organisaties. De ideeën, wensen en standpunten die uit de gesprekken naar voren zijn gekomen zijn opgenomen in de Startnotitie Buitengebied. In deze startnotitie staan de piketpalen waarbinnen toekomstige initiatieven de ruimte kunnen krijgen. De notitie ligt vanaf 31 mei voor zes weken ter inzage.

Het bestemmingsplan Buitengebied stamt uit 2007 en is tien jaar geldig. Daarom moet er in 2017 een nieuw plan liggen. Vanaf 2018 krijgt de gemeente te maken met de nieuwe Omgevingswet. Met het maken van een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied van Langedijk wordt alvast voorgesorteerd op de nieuwe Omgevingswet. Volgens die wet worden er geen bestemmingsplannen meer gemaakt, maar alleen nog omgevingsplannen. “Bij een omgevingsplan werken we niet meer van bovenaf, maar ‘bottom-up’,” vertelt wethouder Jan Piet Beers. “Voordat we iets op papier zetten nodigen we inwoners en ondernemers uit: ‘Kom maar met een plan’. Niet dat dan alles direct mogelijk is, maar we gaan samen om tafel om de mogelijkheden te bespreken.”

Alle eigenaren van percelen in het buitengebied kregen een brief van de gemeente. De gemeente heeft in totaal 21 organisaties uitgenodigd om mee te denken over de plannen en ideeën, waaronder natuur- en ondernemersverenigingen. In de periode september 2015 tot maart 2016 is deze ‘meedenkgroep’ een paar keer bij elkaar gekomen. De uitkomsten van de gesprekken worden als leidend gezien voor het maken van het bestemmingsplan. “Zo krijgen we straks een bestemmingsplan met een breed draagvlak,” aldus Beers.

De concept-startnotitie ligt vanaf 31 mei voor 6 weken ter inzage. Inwoners en ondernemers kunnen hierop reageren tot 11 juli, en die reacties worden verzameld in een reactienota. Deze reactienota en de startnotitie worden voorgelegd aan de gemeenteraad. Zodra die ze heeft goedgekeurd volgt een definitieve startnotitie, en daarna volgt een eerste versie van het bestemmingsplan. Eind 2017 moet er een definitief, nieuw bestemmingsplan voor het Buitengebied liggen. Meer informatie is te vinden op www.gemeentelangedijk.nl > Projecten > Buitengebied.

Pin It
Bekeken: 4171x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/