De gemeenten Heerhugowaard en Langedijk overwegen om bromfietsers bij meer wegen toe te laten op de rijbaan. Nu is de verkeerssituatie vaak onduidelijk en dat kan verholpen worden door op alle wegen dezelfde regels te laten gelden. Op 7 juni vanaf 19:30 uur is er een inloopavond in het gemeentehuis van Heerhugowaard om van inwoners te horen wat zij hiervan vinden.

Men kan ook een online enquête invullen over de verkeerssituatie voor bromfietsen in Heerhugowaard en Langedijk. De enquête is in te vullen tot 7 juni en te vinden op heerhugowaard.nl.

Op alle wegen in Heerhugowaard rijdt de bromfiets op de rijbaan, behalve op de Krusemanlaan, Westtangent, Zuidtangent en de Broekerweg. In Langedijk gaat het om wegen in Broek op Langedijk en Sint Pancras. Beide gemeenten willen dit verschil opheffen, omdat deze wegen hier geschikt voor zijn en lijken op de andere wegen.

Het zuidelijk deel van de Westtangent is een uitzondering, met twee rijstroken per richting. Op basis van ervaringen in andere gemeenten (Rotterdam, Almere en Lelystad) lijkt het prima mogelijk om ook hier de bromfiets naar de rijbaan te verhuizen.

Pin It
Bekeken: 3066x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/