Op 13 februari vond een gijzeling plaats in Noord-Scharwoude. Vrienden van het slachtoffer, die bemiddelde voor een vriend met schulden, schakelden de politie in. De volgende dag zou de uitwisseling plaatsvinden. Een arrestatieteam wist de auto onderweg naar de ontmoeting te onderscheppen. Vier Arnhemmers van 22, 37, 38 en 39 jaar werden aangehouden. Drie van hen stonden maandag voor de rechter.

De verdachten zouden de gegijzelde geslagen hebben en ze hebben zijn geld, rijbewijs en mobieltje afgenomen. Daarna namen ze hem mee naar een huis in Arnhem, waar ze hem met zijn eigen riem vastbonden.

De vier verdachten hebben enige tijd in voorlopige hechtenis gezeten. Tegen de 22-jarige initiatiefnemer werd 10 maanden celstraf geëist, waarvan 6 voorwaardelijk. Dit betekent dat hij terug de cel in moet.

Tegen de 38-jarige verdachte werd 8 maanden geëist, waarvan 202 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 100 uur. Tegen de 39-jarige man eiste de officier van justitie 6 maanden cel, waarvan 169 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 80 uur. De celstraf hadden ze in hechtenis al uitgezeten. De zaak tegen de 37-jarige man wordt later behandeld, als de rapportage reclassering gereed is. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

 

Pin It
Bekeken: 3345x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/