'De Tuinliefhebber' is het vakblad van de landelijke Algemene Vereniging van Volksuinders Nederland, de AVVN. In dat blad is een artikel te lezen over het verdwijnen van de nodige volkstuinen in Heerhugowaard, en het ontbreken van de toegezegde compensatie daarvoor. Door de realisatie van een Crematorium aan de Krusemanlaan en de aanleg van de Westfrisiaweg moest het daar gelegen vokstuinencomplex verdwijnen.

Maar, zo beloofde wethouder Leo Dichhoff destijds, er zou compensatie plaatsvinden door de tuintjes elders te huisvsten. Dat lukte gedeeltelijk aan de Molenweg, maar de rest moest wachten op herlocatie in het zuiden van Heerhugowaard. Die herlocatie liep spaak toen de ernaast gelegen glastuinder de komst van de hobbytuinders en de daarmee mogelijk gepaard gaande extra risico's voor plantenplagen niet zag zitten. Ook de tweede mogelijkheid stuitte op problemen; deze keer was het de provincie die het ontwerp niet goedkeurde.

De gemeente zou het ontwerp daarom aanpassen, maar dat is nooit gebeurd. Volgens het volkstuindersblad is Dickhoff van mening dat compensatie niet meer nodig is vanwege het succes van de stadstuinen. Stadstuinen moeten echter wijken zodra zich er een gegadigde meldt voor de betreffende grond. Mogelijk wordt de opdracht van de raad aan Dickhoff om een plek voor de volkstuinders te vinden door de wethouder aan de raad teruggegeven. Maandag staat het onderwerp op de college-agenda.

Pin It
Bekeken: 4141x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/