Het bevalt de oeverzwaluwen wel in Broek op Langedijk: voor het derde jaar op rij hebben meerdere oeverzwaluwen besloten hun nest te maken in een zandhoop op een bouwplaats achter winkelcentrum Broekerveiling. Het gaat deze keer om waarschijnlijk zeven zwaluwpaartjes. De gemeente Langedijk, die toezichthouder is van het bouwproject, verwacht geen vertraging in de bouw, want momenteel zijn er sowieso weinig werkzaamheden.

Er wordt conform de Flora- en Faunawet, die stelt dat broedende vogels niet mogen worden verstoord, wel rekening gehouden met de zwaluwen. Projectontwikkelaar Van Wijnen had wel voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat er nestelende vogels op de bouwplaats zouden neerstrijken: er was gezorgd dat de grote zandhoop die er ligt niet te steil was. Oeverzwaluwen geven namelijk de voorkeur aan een steile nestelplaats. Die hebben ze nu toch gevonden in een kleinere zandhoop.

Pin It
Bekeken: 3542x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/