Eerder deze week bleek dat zich ondanks de voorzorgsmaatregelen door de aannemer toch oeverzwaluwen hadden genesteld op de bouwplaats Broekrijk, maar nu zijn ze alweer weg. Oeverzwaluwen zijn beschermde dieren en mogen tijdens het broeden niet worden verstoord, maar Gerard Langedijk van de Vogelwerkgroep Alkmaar denkt dat dat toch is gebeurd. Dat meldt het NHD.

De grote zandbult op de bouwplaats achter winkelcentrum Broekerveiling was als voorzorgsmaatregel wel vlakker gemaakt omdat oeverzwaluwen liever een steile nestelplaats hebben, en er waren wapperende rood-witte linten overheen gespannen om de vogels ervan te weerhouden daar te gaan broeden. Nu blijkt echter dat die linten zijn verplaatst van de grote zandhoop naar de kleinere waar de zwaluwen hun nest hadden gemaakt. Dat betekent volgens Gerard Langedijk dat er iemand bovenop die kleinere bult is geklommen om de linten vast te maken. Waarschijnlijk zijn de vogels hierdoor verjaagd, zo vertelt hij aan het NHD. Hij vindt dat de gemeente geen goed toezicht heeft gehouden, maar de gemeente ontkent dat.

 

Pin It
Bekeken: 2748x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/