Alkmaar profileert zich vooral met kaas, maar als het aan ondernemer Arthur Dontje ligt komt daar ook chocolade bij. Zijn bedrijf Dobla is een wereldwijde speler in chololadedecoraties en chocolade cups. Met een hoofdkantoor dat nu nog in de Galileïstraat in Heerhugowaard staat, maar dat, als het mee zit, definitief naar Alkmaar komt. Aan de Noorderkade moet in de voormalige Ringers chocoladefabriek een 'Chocolade Experience' verrijzen, een ervaring voor bezoekers die zijn gelijke niet kent. Nog deze week zou daarover belangrijk nieuws naar buiten moeten komen.

En dat het Dontje menens is blijkt uit het voortdurend investeren in de toekomst en het blijven ontwikkelen van de producten en het bedrijf. In die te realiseren 'Chocolade Experience' wordt ook een pattisieropleiding gevestigd zodat er geïnvesteerd kan worden in de "patisiers van de toekomst", Twee van die aankomende patissiers hebben al uitvoerig aan dat Dobla DNA mogen snuffelen.

Nadia Jongejan en Amber Poort waren de winnaars van een wedstrijd die in maart bij het Horizoncollege werd gehouden. Vanwege de samenwerking met Dobla mochten beiden een maand later naar de cacaoplantage, de chocoladedecoratiefabriek en het het innovatiecentrum van Dobla Asia in Vietnam. Daarna werd ook nog een bezoek gebracht aan de finale van de Asian Pastry Cup 2016 in Singapore. Een flinke reis waarbij Nadia en Amber unieke ervaring hebben opgedaan die hen zal helpen in de verdere ontwikkeling tot patissier. Alkmaar Centraal cameraman Tim Slager volgde het duo op de voet en maakte deze reportage.

Pin It
Bekeken: 3145x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/