Naar aanleiding van uitspraken van wethouder Leo Dickhoff over het volkstuinenbeleid van Heerhugowaard is een initiatiefnemer opgestaan voor een nieuw volkstuinencomplex: bewoonster Margot Linden heeft daar in een open brief aan de wethouder een aanvraag voor ingediend.

Ze woont in de Stad van de Zon en wijst Dickhoff er in de brief op dat hij de stadstuinen Buttermoes en de Middenmoes niet kan vergelijken met de opgedoekte volkstuin Oosterwaard. De Buttermoes en de Middenmoes liggen namelijk op grond die moet worden teruggegeven als zich een projectontwikkelaar meldt. Ook zijn de percelen erg klein en mogen de tuinders niets bouwen om hun materiaal in op te slaan. Volkstuinvereniging De Groene Waard stelt bovendien dat er veel behoefte aan volkstuinen is. De gemeente gelooft dat niet zo omdat er geen wachtlijst is, maar volgens de vereniging is die er wel degelijk. Veel mensen die echter een volkstuin zouden willen schrijven zich niet in voor die wachtlijst omdat ze bij voorbaat denken dat dat geen zin heeft.

Eerder deze week gaf wethouder Leo Dickhoff aan geen nieuwe locatie voor volkstuinen te gaan zoeken, maar als er een initiatiefnemer met een idee zou komen zou de gemeente 150.000 euro hebben klaarliggen om te helpen bij de realisatie.

Pin It
Bekeken: 3786x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/