Op 13 juni startte de tentoonstelling ‘Acheologie in je achtertuin’ in het Rijksmuseum voor oudheden in Leiden. Te bewonderen zijn scherven van een Pingsdorf-kogelpot uit de periode van 1100 tot 1248, gevonden in 1976 tijdens de bouw van O.S.G. Huygenwaard aan de Middenweg in Heerhugowaard.

De vondst is belangrijk, omdat het aantoont dat de polder al vóór de grote overstroming in 1248 bewoond was. Vaak wordt nog aangenomen dat vestiging pas gebeurde na inpoldering in de 17e eeuw.

Het idee van de tentoonstelling is dat er archeologische vondsten te zien zijn, die zo uit je eigen achtertuin hadden kunnen komen. Er zijn inzendingen uit totaal 120 gemeenten. De Waardse inzending, voor vijf jaar uitgeleend door het Poldermuseum in Heerhugowaard, is geselecteerd door archeologe Ceciel Nyst.

De tentoonstelling is de komende jaren te bekijken in Leiden. De komende tijd wordt de collectie uitgebreid naar 390 deelnemende gemeenten. Meer informatie op rmo.nl.

Pin It
Bekeken: 3094x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/