Op maandag zijn drie 'eerlijk winkelen' fietsroutes langs duurzame 'hotspots' in de regio gelanceerd. Deze routes lopen door de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk en overlappen elkaar enigszins. De fietsroutes van 30 tot 35 km leiden langs duurzame initiatieven, activiteiten en winkels. Onderweg kan men verantwoorde versnaperingen nuttigen. 

De drie gemeenten staan voor duurzaamheid. Zo heeft elke gemeente al een EerlijkWinkelen route, te downloaden met de Eerlijk Winkelen App en zijn er diverse duurzame ‘hotspots’ te zien, zoals volledige energieneutrale woningen, openbare watertappunten en windmolens. Daarnaast willen de gemeenten de variatie en schoonheid van stad, dorp en polder laten zien. Recreëren dichtbij huis is leuk en goed voor het milieu.

De duurzame fietsroutes worden ook aangedragen voor het Duurzame Dinsdag koffertje om het landelijk uit te rollen. Dit koffertje bevat landelijk duurzame initiatieven en wordt op de eerste dinsdag van september aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu.

De kaart met de fietsroutes is verkrijgbaar op ieder stad- of gemeentehuis en als pdf-bestand te downloaden vanaf EerlijkWinkelen.nl.

Pin It
Bekeken: 3487x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/