Donderdag is in de nieuwe wijk De Draai het nieuwe sportgebouw officieel geopend. Voor de opening werden de aanwezigen verwelkomd met een trommelconcert à la Jostiband. Vervolgens werd de ludieke openingshandeling verricht door wethouder Leo Dickhoff, de voorzitter van de Raad van Bestuur van Esdégé-Reigersdaal Pierre Quaedvlieg, en Yvonne en Dave van Esdégé-Reigersdaal.

Het multifunctionele sportgebouw vormt een combinatie van sport- en zorgfuncties. Het sportcomplex is gerealiseerd in een samenwerking tussen Esdégé-Reigersdaal, de gemeente Heerhugowaard en Heerhugowaard Sport NV. De sporthal is eigendom van de gemeente, en de rest van het gebouw, waaronder de fysio-fitnessruimte waar scholen, sportverenigingen en Esdégé-Reigersdaal gebruik van gaan maken, is van Esdégé-Reigersdaal. Er is ook een steunpunt voor dagactiviteiten en vrijetijdsbesteding voor de cliënten van Esdégé-Reigersdaal. In de avonduren kan de wijk De Draai gebruik maken van de voorzieningen voor wijkactiviteiten.

Wethouder Dickhoff merkte in zijn openingswoord op dat “het toch wel een hele bijzondere combinatie is dat je in feite sport en de dagactiviteiten van zo’n grote instelling als Esdégé-Reigersdaal kan combineren. Een bijkomstigheid is dan dat er hier niet alleen gesport kan worden, maar dat er ook dagactiviteiten zijn en het gebouw voor de wijk een bijzonder belangrijke functie kan invullen.”

Pierre Quaedvlieg noemde de opening van het multifunctionele sportcomplex “een belofte voor de toekomst, niet alleen voor wie ondersteuning nodig heeft, maar voor iedereen.” De opening was volgens hem dan ook een feestje voor zowel de gemeente Heerhugowaard als voor Esdégé-Reigersdaal.

Adri van Exel, directeur van Heerhugowaard Sport NV, voegde daaraan toe dat sportcomplex De Draai het eerste project is dat is gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen Esdégé-Reigersdaal, de gemeente Heerhugowaard en Heerhugowaard Sport NV. Er staat echter nog zo’n project op de planning, namelijk het realiseren van een therapiebad bij zwembad De Waardergolf.

Dit therapiebad zal alle faciliteiten hebben om mensen met een beperking te kunnen laten zwemmen of op andere wijze therapie in warm water te bieden. Zo komen er aangepaste kleedkamers en liften om mensen die slecht of helemaal niet ter been zijn in het water te tillen, en de temperatuur van het water zal 33 graden zijn. Esdégé-Reigersdaal zal een bepaald aantal uren per week dit therapiebad huren; de andere uren zullen worden gebruikt voor doelgroepen als reumapatiënten, kankerpatiënten, maar ook islamitische vrouwen die niet in een openbaar zwembad kunnen of willen zwemmen. De plannen voor het therapiebad worden, zoals Van Exel het omschrijft, momenteel ‘gefinetuned’.

Pin It
Bekeken: 4357x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/