Een opluchting voor de inwoners van de Recreatiewijk en waarschijnlijk heel veel andere Heerhugowaarders: het Hertenkamp wordt toch niet samengevoegd met de tegenoverliggende kinderboerderij De Bongelaar. Een motie voor het behoud van het Hertenkamp werd door de gemeenteraad aangenomen.

De gemeente vond aanvankelijk dat de gebouwen in het Hertenkamp zodanig vervallen waren dat ze de dieren geen goed onderkomen konden bieden en dacht een oplossing te hebben gevonden in het samenvoegen met de kinderboerderij, die ook aan een opknapbeurt toe was.

Dit stuitte echter op verzet van Heerhugowaarders en er werd een Facebookpagina ‘Hertenkamp moet blijven’ opgericht die binnen enkele dagen al meer dan 500 likes haalde. In reactie daarop stuurde de gemeente een brief aan de omwonenden met excuses voor het feit dat de gemeente zich onvoldoende had gerealiseerd dat de beoogde verhuizing zoveel zou losmaken. 

Tijdens de bespreking van de Voorjaarsnota dienden de VVD, HOP en GroenLinks een motie in voor het behoud van het Hertenkamp. Ook maakte Kees Tesselaar, voorzitter van de stichting Vrienden van het Hertenkamp, gebruik van het spreekrecht. De gemeenteraad besloot daarop unaniem om in plaats van een verhuizing het Hertenkamp toch te laten opknappen. Burgemeester Han ter Heegde bood als ludieke actie zelfs aan een pauw te schenken.

Pin It
Bekeken: 3528x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/