Begin september bestaat bos De Waarderhout dertig jaar. Het bos telt zo’n 60 hectare en is dertig jaar geleden aangelegd als productiebos. Na schouwing van de populieren is er een nieuwe koers gekozen, namelijk die van natuur- en recreatiebos. Door het weghalen van de populieren is de karakter van het bos totaal veranderd. De ondergroei maakt er een mooi bos van met een grote diversiteit.

Toch is het bos relatief onbekend in Heerhugowaard, zo stelt de participatiegroep van de Waarderhout die belast is met het organiseren van het jubileum. Deze participatiegroep bestaat uit vertegenwoordigers van diverse gebruikers van het bos samen met de gemeente Heerhugowaard en boseigenaar Staatsbosbeheer die de handen ineen hebben geslagen en mensen gevraagd activiteiten te organiseren voor de feestweek. De feestweek wordt officieel geopend door burgemeester Han ter Heegde op dinsdag 6 september om 13.30 uur.

Het programma van de activiteiten is binnenkort te vinden op www.facebook.com/DeWaarderhout. Op 10 september wordt onder andere een avondwandeling in Middeleeuwse sferen gehouden. Er wordt om 19.15 uur verzameld op het vertrekpunt aan de Rustenburgerweg, en de wandeling begint om 19.30 uur. Meer informatie is op te vragen bij Ria Zuidema via 072 5741662. (foto's: aangeleverd)

 

Pin It
Bekeken: 3330x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/