Dinsdagavond vergaderde de gemeenteraad van Heerhugowaard over een nieuw volkstuinencomplex dat wethouder Leo  Dickhoff had beloofd, maar dat tot dusver niet kwam. De volledige gemeenteraad gaf Dickhoff de opdracht om toch mogelijkheden voor een nieuw volkstuinencomplex te onderzoeken. Ook moet hij uitzoeken wat nu precies de behoefte is aan een nieuw volkstuinencomplex, iets waar sommige partijen nog aan twijfelden.

Ben Rooseboom, voorzitter van de volkstuinvereniging liet daarop weten een lijst te hebben met 28 namen van mensen die wachten op een nieuwe volkstuin, maar zegt ook van meerdere mensen te weten dat die wachten om zich op te geven tot er daadwerkelijk een plan voor een nieuw complex ligt. Dit meldt het NHD.

Er was op initiatief van Lijst Marjan Jongejan een amendement ingediend waarin wethouder Dickhoff wordt gevraagd zich aan zijn belofte te houden om een nieuw volkstuinencomplex te laten aanleggen. Toen de volkstuinen aan de Krusemanlaan moesten verdwijnen vanwege de bouw van een crematorium en de aanleg van de Westfrisiaweg beloofde Dijkman een vervangende locatie voor de volkstuinen te vinden. Later kwam hij daarop terug en vond hij dat een nieuw complex misschien niet eens nodig was. Hij stelde ook dat de provincie niet had willen meewerken en dat de voorgestelde nieuwe locatie daarop was afgekeurd, maar dat bleek niet te kloppen.

Pin It
Bekeken: 3244x
https://ee.itk.ac.id/data/