Het college van Heerhugowaard heeft besloten dat er toch geen babyluik of vondenlingenkamer in Heerhugowaard komt. Dit meldt het NHD.

Men was op het idee gekomen om die mogelijkheid te onderzoeken naar aanleiding van de in totaal vijf dode baby’s die eind 2014, eind 2015 en begin 2016 werden gevonden in Alkmaar en Heerhugowaard.

De belangrijkste reden om van een babyluikje af te zien is omdat uit onderzoek is gebleken dat bijvoorbeeld in Duitsland, waar men al langer ervaring heeft met vondelingenkamers, het aantal kinderen dat daarbuiten te vondeling werd gelegd niet daalde. Een ander argument tegen een babyluik is dat vrouwen die hun kind te vondeling willen leggen en dat doen bij een babyluik vaak nog minder de weg naar professionele hulpverlening weten te vinden. (foto: archief)

Pin It
Bekeken: 3782x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/