De Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben het plan om een Beachpark in recreatieschap Geestmerambacht aan te leggen voorlopig afgewezen. Dit schrijft het NHD.

Het Beachpark zou worden gebouwd aan de noordkant van het Geestmerambacht en is een initiatief van De Geus Sport. Het plan omvat een klimtoren met tokkelbanen en een hoogteparcours, een mountainbike challenge en horeca.

De reden dat de GS het plan afwijzen is dat het recreatieschap deel is van Natuurnetwerk Nederland (NNN), waarin om biodiversiteit te bevorderen planten en dieren worden beschermd. De provincie gaat nu uitzoeken op welke manier de planten en dieren in het gebied beschermd kunnen blijven en er toch mogelijkheden tot recreatie komen.

Het recreatieschap Geestmerambacht wil graag dat het Beachpark wordt gerealiseerd; volgens hen zal dat nieuwe doelgroepen aantrekken. Begin september 2015, toen de gemeenteraad van Langedijk besloot medewerking te verlenen aan het plan, werd echter ook de stichting burgerinitiatief ‘Bescherm de natuur in het Geestmerambacht' opgericht, die tegen de komst van een Beachpark is.

 

Pin It
Bekeken: 3333x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/