Donderdagavond vond de langverwachte bijeenkomst met de gemeenteraad en inwoners van Langedijk plaats over de toekomst van de gemeente. Er waren zo’n zestig Langedijkers op de bijeenkomst. De voorzitter van de regiegroep die al enkele maanden bezig is met het uitwerken van de opties voor de bestuurlijke toekomst, heeft het NHD laten weten tevreden te zijn over opkomst en de aangedragen ideëen.

Een belangrijk punt dat uit de gesprekken naar voren kwam is dat het dorpse karakter van Langedijk de reden is dat veel mensen er prettig wonen en dat  dat karakter behouden moet blijven. Dit was tijdens de fusiebesprekingen met Alkmaar ook een grote wens van de inwoners van de dorpen in Schermer en Graft-De Rijp. Tot grote tevredenheid van de inwoners van die dorpen heeft Alkmaar dat gerespecteerd en is en wordt daar veel aandacht aan besteed.

De twee aanwezige raadsleden gaan wat er tijdens de bijeenkomst is besproken uitwerken en in oktober aan de raad presenteren. Langedijk staat voor de keuze om bestuurlijk of ambtelijk te fuseren, of een zelfstandige gemeente blijven. 

Pin It
Bekeken: 3778x
https://ee.itk.ac.id/data/