Zaterdag 10 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. De deelnemende monumenten in Langedijk zijn gratis te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. Het landelijke thema dit jaar is ‘Iconen en symbolen’. De gemeenten Schagen, Heerhugowaard en Langedijk geven gezamenlijk een folder uit en werken ook dit jaar weer samen met de bibliotheken die in deze gemeenten gevestigd zijn.

Bibliotheek Langedijk organiseert voorafgaand bovendien op 8 september een lezing over de oorsprong van de vijf monumentale kerken in Langedijk van 20.00 tot 21.30 uur. De lezing kost € 3,50.  Meer informatie is te vinden op www.bibliotheeklangedijk.nl.

Op Open Monumentendag zelf vindt om 15.00 uur in de Allemanskerk in Oudkarspel een concert plaats met blokfluiten en klankschalen. Tevens kunnen bezoekers tussen 13.00 en 15.00 uur de toren van de Allemanskerk beklimmen. Ook is een fotopuzzeltocht georganiseerd langs de vijf monumentale kerken. Deelnameformulieren zijn vanaf 5 september verkrijgbaar bij de bibliotheek en het gemeentehuis en op de Open Monumentendag bij de deelnemende monumenten.

De overige deelnemers aan de Open Monumentendag zijn de R.K. Kerk Sint Jan de Doper in Noord-Scharwoude, de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude, de Nederlands Hervormde Kerk in Broek op Langedijk, de Museale Schuitenhelling in Broek op Langedijk, Molen A (Twuyvermolen) in Sint Pancras, en de Witte Kerk in Sint Pancras. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Langedijk

 

Pin It
Bekeken: 3267x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/