Zaterdag 10 september vindt de jaarlijkse Open Monumentendag plaats. De deelnemende monumenten in Heerhugowaard zijn gratis te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. De gezamenlijke flyer die Heerhugowaard, Langedijk en Schagen uitgeven is verkrijgbaar bij de gemeentehuizen en bibliotheken van deze gemeenten. Het thema is dit jaar ‘Iconen en Symbolen’.

Brederode staat dit jaar centraal in Heerhugowaard. Vijftien generaties Van Brederodes hebben in de middeleeuwen en daarna grote invloed gehad op de maatschappelijke en politieke ontwikkeling van Holland. In het kerkje Veenhuizen staat het fraaie praalgraf van Reinout van Brederode, een telg uit deze vooraanstaande familie. Er is een film te zien over het leven van Reinout van Brederode, een tentoonstelling over de reizen Van Brederode en een impressie van de opgraving van de fundamenten van de Middeleeuwse kerk. Ook in het Poldermuseum is een tentoonstelling over het leven van Reinout van Brederode te zien. 

In het Kantoor Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is een klein museum ingericht met topstukken uit de verzameling waterschapserfgoed. Er is onder andere een tentoonstelling te zien over de watersnood van 1916.

Verder zijn de R.K. Kerk De Noord, Kunstkerk en Artfarm opengesteld. De Kunstkerk, voorheen bekend als d Stationswegkerk en Artfarm zijn onderdeel van de kunst- en atelierroute, een evenement dat op diverse locaties in hetzelfde weekend plaatsvindt.

Bibliotheek Kennemerwaard locatie Heerhugowaard verzorgt zaterdag 10 september vanaf 14.00 uur de workshop ‘Maak je eigen familiewapen’ voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie is te vinden op www.openmonumentendag.nl/gemeente/heerhugowaard.

 

Pin It
Bekeken: 3048x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/