Donderdag is de eerste paal voor fase 3 van het nieuwbouwplan De Nieuwe Veiling (voormalig Veilingterrein) in Noord-Scharwoude de grond ingegaan. Wethouder Jan Piet Beers gaf het startsein voor de derde fase samen met de toekomstige bewoners. Tijdens de feestelijke start waren veel kopers aanwezig. De eerste paal werd door wethouder Beers de grond ingeschroefd. Ook de andere toekomstige palen worden op deze manier geplaatst, zodat trillingen zoveel mogelijk worden voorkomen. Ter afsluiting van het feestelijke moment vuurden de kopers een confettikanon af.

In de derde fase worden 28 woningen gerealiseerd, waarvan er reeds 25 zijn verkocht. Het gaat om eengezinswoningen in het noordwestelijk deel van het plan, nabij de Oranjestraat en Veilingweg. Dit deel bestaat uit een woonbuurt die qua schaal en sfeer aansluit bij de bestaande Oranjebuurt. De woonbuurt krijgt een dorps en groen karakter.

De nieuwe bewoners krijgen een adres aan de Oranjestraat, Veilingweg of aan één van de nieuwe straten: Groenland en IJsland. Deze straten zijn genoemd naar de koelhuizen die hier vroeger stonden. Medio 2017 worden de eerste woningen opgeleverd.

In totaal biedt De Nieuwe Veiling ruimte aan zo’n 240 nieuwe woningen. Deze nieuwbouw wordt in fasen uitgevoerd. Het oostelijk gebied wordt een mix va woningen, bedrijven en voorzieningen. Naast de al gerealiseerde Horticoop kom er een Aldi supermarkt. Meer informatie is te vinden op www.nieuwbouw-denieuweveiling.nl

Pin It
Bekeken: 3270x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/