Begin december 2014 stelde raadslid Freek Marchal van Nederland Duurzaam voor om te onderzoeken hoe het college ‘groene leningen’ mogelijk kon maken. Dit schrijft het NHD.

Het college van Heerhugowaard stelde toen vast dat het een goed idee zou zijn om dat te onderzoeken, maar eenentwintig maanden later is er nog niets gebeurd. En dat werkt flink op Marchals zenuwen.

Het voorstel van Marchal hield in dat de gemeente geld zou lenen aan verenigingen zoals sportclubs en culturele instellingen zodat zij hun gebouwen konden verduurzamen. Met die lening zouden ze bijvoorbeeld de isolatie kunnen verbeteren en zonnepanelen kopen. Marchal wijst er bovendien op dat als de gemeente de doelstelling om in 2030 volledig CO2-neutraal te zijn wil halen, er zo langzamerhand iets moet worden ondernomen op het gebied van duurzaamheid.

Voor de coalitie is het van belang om de gedoogsteun van de partij Nederland Duurzaam te behouden, omdat de coalitie een nipte meerderheid van 16 van de 31 zetels in de raad heeft. Nederland Duurzaam en ChristenUnie geven de coalitie gedoogsteun, maar als het college niets onderneemt met het voorstel van Marchal valt zijn gedoogsteun mogelijk weg.

Het college heeft nogmaals toegezegd de mogelijkheid van groene leningen te gaan onderzoeken. Het onderwerp staat voor volgende maand weer op de vergaderingsagenda.

Pin It
Bekeken: 2895x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/