De afgelopen weken klonk er muziek op de schoolpleinen van de Heerhugowaardse basisscholen De Helix, De Boomladder en De Hasselbraam. Onder leiding van muziekdocente Jeannette Welp speelden de leerlingen op gekleurde boomwhackers en gaven zo het startsein voor een driejarig muziekproject in samenwerking met Cool kunst en cultuur.

De drie Heerhugowaardse basisscholen hebben onlangs een subsidie voor beter muziekonderwijs toegezegd gekregen door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hiermee kunnen ze het muziekonderwijs op hun school een grote impuls geven. Tijdens de kick-off van het muziekproject gaven alle leerlingen een schoolpleinconcert op boomwhackers – gekleurde muzikale buizen. Onder leiding van vakdocenten van Cool worden de leerkrachten van de scholen komende jaren ondersteund bij het geven van muzieklessen en krijgt muziekonderwijs weer een vaste plek op het rooster van de kinderen.

De schoolpleinconcerten zijn gefinancierd door Rotary Club Heerhugowaard-Langedijk en Rotary Club Koggenland. Door middel van de Rotary Music Night, een groots muzikaal evenement vorig jaar in Cool, zamelden zij geld in voor het project Kinderen en Muziek, dat meer muziekonderwijs op de basisscholen mogelijk maakt.

Wie zelf op een school of kinderopvang werkt en benieuwd is wat Cool voor hen kan betekenen kan contact opnemen met de afdeling Cool voor School via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Ilse Brink Fotografie)

 

Pin It
Bekeken: 3606x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/